MARGRIET VAN DER HEIJDEN

HET WISKUNDEHONDJE

Wiskunde gaat niet over rekenen. Wiskunde gaat over het slim oplossen van problemen. Die hebben wel vaak met getallen te maken, en met vormen.

 

'Het Wiskundehondje' gaat daarover. Over palindroomgetallen, bevriende, zielige  of herfstige getallen. Over cirkels en ellipsen, over vijfhoeken of over de driehoek van Pascal. Met illustraties van Iris van der Graaf.

DRINKEN VISSEN WATER?

Breken giraffen nooit hun nek? Hoe plast een vogel? Waarom spuugt een lama? 'Drinken vissen water?', geschreven in samenwerking met Maarten Frankenhuis, voormalig directeur van Artis in Amsterdam geeft op zulke vragen antwoord. Met illustraties van Irene Goede.

DE KOSMOS

In de Junior Notendopserie van Uitgeverij Van Goor verscheen 'De kosmos', over sterren, planeten, kometen, zwarte gaten en andere raadselachtige, spannende of vreemde voorwerpen in de kosmos.

WAAR KOMT DE REGENBOOG VANDAAN?

'Waar komt de regenboog vandaan?' Tot hoever kun je tellen? Waarom is poep bruin? In Nemo in Amsterdam gaven wetenschappers zoals Robbert Dijkgraaf eens in de maand, op zondagochtend, antwoord op zulke vragen. De verslagen van die Wakker-Worden-lezingen verschenen eerst in Het Parool en daarna, uitgebreider, in het boek. Met illustraties van Lex van de Oudeweetering.

NL

/

ENG

BIOGRAFIE

BOEKEN

LEZINGEN

JEUGD

COLLEGE

BLOG